Létrehozták a macskaaálló egeret - news!news! - a hírek körbeérnek!
Ha tudsz egy nyúzt, ne légy rest, küld el részünkre is: newsnewsblog@gmail.com


A news!news! blogcsalád további tagjai: inside.blog.hu
muvesz.blog.hu

Utolsó kommentek

ETARGET

HírTV

Nincs megjeleníthető elem

Létrehozták a macskaaálló egeret

2007.11.15. 18:31 | EXplorer | 4 komment

A Tokio Egyetem kutatócsoportja, Hitosi Szakano és Ko Kobajakava által vezetett genetikus kutatócsoport bejelentette, génkikapcsolással az egér szaglását módosítva érték el, hogy ne féljen legfőbb ellenségeitől, a macskától, a rókától és egyéb ragadozóktól.
A genetikusok a kísérleti egér szaglógumóját befolyásolták. Megváltoztatásával az egér nem kerül sokkos állapotba, és nem menekül, amikor megérzi a macska szagát.
A genetikailag módosított egér vizsgálatakor a kutatók rájöttek, hogy az emlősök azért félnek és térnek ki a ragadozók útjából, mert szaglógumójuk születéstől fogva meghatározott, genetikus jeleket tartalmaz a ragadozó szagáról.  "Képesek voltak megtanulni a tartózkodást, és a macska láttán kondicionálódtak is a menekülésre. A macskákat jól megetettük a kísérlet előtt, nehogy felfalják a bátor egereket" - fogalmazott a kutató.

A bejegyzés trackback címe:

https://newsnews.blog.hu/api/trackback/id/tr90227407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pörkölt 2007.11.16. 15:45:45

Srácok! ha már nyomtatok ilyen frankó inside manos postokat, akkor nem érzitek úgy, hogy ez egy kicsit már langyos? nah mindegy.

Exp 2007.11.16. 15:59:00

fent kell tartani az egyensúlyt...
kell ilyen is, olyan is :))

Don Gallina alias Tyúkapó 2007.11.17. 00:19:22

idézet az Worms Armageddon játékból és annak többi részéből: uncsi

Kicsi 2007.11.17. 17:06:59

Heh..szerintem, jó, h van ilyen is. Nem kell mindig a sok ismeretlen fejektül szenvedni!..amúgy tök cuki..csak ne találkozzak, ilyen ,,bátor" egérrel!
Címkék: nagyvilág érdekesség
süti beállítások módosítása