World Community Grid - news!news! - a hírek körbeérnek!
Ha tudsz egy nyúzt, ne légy rest, küld el részünkre is: newsnewsblog@gmail.com


A news!news! blogcsalád további tagjai: inside.blog.hu
muvesz.blog.hu

Utolsó kommentek

ETARGET

HírTV

Nincs megjeleníthető elem

World Community Grid

2007.09.12. 18:32 | EXplorer | 3 komment

A news!news! a cserkészekkel karöltve arra buzdítja Kedves Olvasóit, hogy közösen mentsük meg a Földet! Részletek alant! Wörd píísz!
Minden számítógépben van egy processzor, amely idejének túlnyomó részében kapacitásának csak 1-2%-át használja (erről bárki meggyőződhet, ha most megnézi a Windows feladatkezelőjét). Ez tehát elég jelentős fölösleges teljesítmény, amit akár valamiféle nemes célra is fel lehet használni.
Ez igazán akkor válik izgalmassá, ha belegondolunk, hány millió asztali számítógép teljesítményének 98-99%-a áll kihasználatlanul, akár ebben a pillanatban is. Ennek a hatalmas erőforrásnak a kiaknázására jött létre az IBM vezetésével World Community Grid, amellyel a Cserkészmozgalom Világszervezete egy hónapja partnerségre lépett.
A cserkészmozgalom nagy nyilvánosságot biztosít ennek a "közösségi világrácsnak", és világszerte buzdítja a cserkészeket (mint most én a magyarul beszélőket) arra, hogy csatlakozzanak, és így tegyenek egy jócselekedetet. A partnerség közös alapját a közös értékek, konkrétan a világ jobbá tétele jelenti, illetve a tevékenység a cserkészet pedagógiájába is jól illeszkedik.
A gyakorlatban:
1. Klikk ide: http://www.worldcommunitygrid.org / Download now
2. Regisztráció, letöltés, telepítés
3. Csatlakozunk a SCOUTS csoporthoz (hogy nyilván lehessen tartani a cserkészek teljesítményét)
4. Választunk valamilyen nemes projektet (pl. rákellenes gyógyszerhez használható molekulák elemzése saját gépünkön vagy hasonlók).
Az alkalmazás innen kezdve magától működik: letölti a feladatot, a gép "üres" óráiban automatikusan elvégzi azt, majd feltölti az eredményt a szerverre és nyilvántartásba veszi teljesítményünket a saját azonoítónkon ill. a SCOUTS-csoportban. Ezek után választhatunk újabb feladatot. S így tovább.
Kérjük, kommenteljen, aki telepítette, használja - érdekel, tényleg!

A bejegyzés trackback címe:

https://newsnews.blog.hu/api/trackback/id/tr38163855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peti 2007.09.13. 09:30:24

nem azért vettem meg a 2magos 5600+ omat, hogy karitatív tevékenységekre áldozzam fel a teljesítményét... nem úgy megy ám az...
Jópénzért bármit...

Peti 2007.09.13. 09:30:43

nem azért vettem meg a 2magos 5600+ omat, hogy karitatív tevékenységekre áldozzam fel a teljesítményét... nem úgy megy ám az...
Jópénzért bármit...

EXplorer · http://kecskemeten.hu 2007.09.13. 17:37:03

ej, Peti, ne légy destruktív!!! Én a helyedben az egyik magját a procinak csak erre a célra lőném be! ... :)

Meg majd Tamás is a coure2duóját beáldozza :)) ...ha lesz..., addig is vegyétek meg tőle 25.000-ért a szuper Elitegroup laptopot :)
Címkék: nagyvilág informatika cserkész társadalmi szerepvállalás
süti beállítások módosítása