Hogy csinálj pénzt? -vegyél repülőteret :) - news!news! - a hírek körbeérnek!
Ha tudsz egy nyúzt, ne légy rest, küld el részünkre is: newsnewsblog@gmail.com


A news!news! blogcsalád további tagjai: inside.blog.hu
muvesz.blog.hu

Utolsó kommentek

ETARGET

HírTV

Nincs megjeleníthető elem

Hogy csinálj pénzt? -vegyél repülőteret :)

2007.05.09. 18:04 | EXplorer | Szólj hozzá!

Másfél év alatt is nőtt Ferihegy ára, a német Hochtief vezette konzorcium most 1,9 milliárd eurót fizet a spanyol kézbe került angol BAA-nek. A reptérnek hamarosan új, német vezetése lehet.
Aláírta a Budapest Airport 75 százalék mínusz 1 szavazatot érő, tavaly privatizált részvécsomagjának eladásáról szóló szerződést a tulajdonos, eredetileg angol, tavaly a spanyol Ferrovial által felvásárolt BAA és a német Hochtief. A németek 1,9 milliárd eurót, azaz a mai, 246,50 forint körüli bankközi piacon élő árfolyammal számolva 467,4 milliárd forintot fizetnek. Ez nem csak a korábbi saját, a privatizációs pályázaton 2005 őszén a második helyre elégséges Hochtief ajánlatnál - 406 milliárd forint - de az akkori győztes, 464,535 milliárd forintnál is jobb valamivel. Persze, figyelembe kell venni az árfolyamváltozást: de 2005 decemberében, a privatizációs szerződés aláírásakor 253 forint volt az euró, ha ma is gyengébb lenne az árfolyam, az 1,9 milliárdos összeg 480 milliárdnál is többet érne forintban.
A news!news! kérdése: hogyan csináljunk pénzt? Azaz, hogyan csesszen el essen el az állam sok-sok pénztől az adófizetők kontójára?? Ha tudjátok a költői kérdésre a választ, kommenteljétek be nekünk is!

A bejegyzés trackback címe:

https://newsnews.blog.hu/api/trackback/id/tr8773329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: politika nagyvilág hír tényfeltárás nemértem
süti beállítások módosítása