Öregek a buszon, azaz minden napos küzdelem a diákoknak - news!news! - a hírek körbeérnek!
Ha tudsz egy nyúzt, ne légy rest, küld el részünkre is: newsnewsblog@gmail.com


A news!news! blogcsalád további tagjai: inside.blog.hu
muvesz.blog.hu

Utolsó kommentek

ETARGET

HírTV

Nincs megjeleníthető elem

Öregek a buszon, azaz minden napos küzdelem a diákoknak

2007.05.28. 23:29 | EXplorer | 3 komment

Petra újabb írását tesszük közzé, íme:
A főiskola előtti buszmegállóban várok. Előre félek attól, hogy hatalmas utazótáskámmal kell felpréselnem magam a buszra. Szétnézek magam körül, itt is gyűlik a tömeg. Végre a távolban feltűnik a busz körvonala, egyre közelebb ér, és félelmem beigazolódni látszik, a busz megáll, szétnyílnak az ajtók, én kétségbeesve kutatok szabad állóhely után. Összeszedem minden erőm, és egy nagy lökéssel felnyomom magam a buszra. A következő néhány megállót már biztosan az alsó lépcsőn töltöm. Sorstársaimat kémlelve próbálom felgyorsítani az idő múlását. Fiatalok, középkorúak és idősek harcolnak egymással a megüresedő ülőhelyekért. Én egyre fentebb jutok s már el is érem a legfelsőbb fokot. Vállam kezd fájni a nehéz táskától, lábam mindig valaki másé alá kerül, és karom is belefáradt már a kapaszkodásba, de biztosra veszem elesni sem tudnék, megtartana a tömeg. Lassan kezdek beletörődni sorsomba, a leülés álomképe szertefoszlott. A busz a csúcsforgalomban vesztegel, a negyedórás út, egy örökkévalóságnak tűnik. Kis idő múlva arra lettem figyelmes, hogy a mellettem lévő ülőhelyen egy középkorú férfi leszálláshoz készülődik. Széles mosollyal adom tudtára, hogy szívesen lennék utódja a trónolásban. Újra van remény. Nagy lendülettel feláll, én abban a pillanatban, foglalóként az ülésre helyezem a táskám. Épp a leüléshez készülődöm, amikor egy őszülő, szemüveges, apró idős hölgy tipeg mellém, és kérdően vagy inkább kérően néz rám. – Kishölgy, szabad ez a hely? – A kishölgy elkezd vívódni. Mit csináljon? Élvezze ki megérdemelt jutalmát, amiért az alsólépcsőtől kezdve küzdötte fel magát, vagy legyen udvarias, a néni számára a nap hőse, és mondjon le a kényelmes, tolakodástól mentes kis oázisról? Nagy dilemma ez a kishölgy számára. Végül leveszi a táskát az ülésről, visszaküzdi a vállára, és mosolyogva fordul az idős hölgy felé. – Igen, szabad, tessék leülni.
   
Kakulya Petra

Ehhez egy bejegyzés az Index fórumról (a történet nem  newsnews stábtaggal esett meg):

Villamos. Ölelkeztünk és csókolóztunk. Ja és álltunk. Felszállt egy nyanya a ledarálta a népet, csak hogy leüljön. Mi boldogan együtt az meg néz ránk mintha mi lennék vmi világ elleni diktátorok. Megyünk megyünk, egyszer csak ránkszól h hagyjuk már abba, mert zavar mindenkit és persze szövegle mellé.Rávert egyet a kerekeskosarával a térdemre nemérdekelt.Látták, hallották sokan nem fontos. Utána a lábszáramra ütött. Ami eszméletlenül fájt! (mert csókolóztunk és szerettük egymást...),
Amikor rávágott a vádlimra, összestem. JOBB OLDALRÓL EGY ROMA, BAL OLDALRÓL EGY SKINHEAD SEGÍTETT FELÁLLNI! MAJD A SKINHEAD ÉS A ROMA KITETTÉK EGYÜTT A NYANYÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://newsnews.blog.hu/api/trackback/id/tr2288519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barbara 2007.05.31. 19:34:20

no mi van itten-e?
Előd, a nép postot akar:)

barbara · http://barbara.blogol.hu 2007.06.04. 16:36:08

degáz. már nem is akarok postot...

Elod 2007.06.04. 16:40:53

Barbóc, lesz post, csak kell néha egy kis *Hatásszünet* - időnként mindenkinek, ergo most még pihenünk, aztán lesz nagy durranás! Várjátok ki a végét! :)
Címkék: olvasnivaló ismerősarcok
süti beállítások módosítása