Silesia - hallgattassék meg a másik fél is! - news!news! - a hírek körbeérnek!
Ha tudsz egy nyúzt, ne légy rest, küld el részünkre is: newsnewsblog@gmail.com


A news!news! blogcsalád további tagjai: inside.blog.hu
muvesz.blog.hu

Utolsó kommentek

ETARGET

HírTV

Nincs megjeleníthető elem

Silesia - hallgattassék meg a másik fél is!

2007.11.15. 19:46 | EXplorer | 62 komment

Az alábbi kommentet kaptuk a korábbi Silesia posthoz. Azt javasoljuk olvassátok el és tereljük egy mederbe a Silesiával kapcsolatos ügyeket!
Sziasztok!

Dobay Laci vagyok a 2. Sík Sándor csapatból, és a Silesia2008 magyar kontingensének egyik szervezője. Érdeklődve olvastam a hozzászólásokat és szeretném pár gondolatomat magam is leírni.

Kicsit kezdett az az érzésem lenni mintha a magyar politikai pártok csatározásáról olvasnék. Lehet, hogy csak én érzem így de van pár elég ellenséges hangú levél, árnyék kontingens szervezés, és csak remélem hogy nem fogunk eljutni a "MONNYON LE" skandálásáig. Ez többek között azért szomorít el, mert szerintem nem vagyunk ellenségek, sőt, ugyanaz a világnézetünk, közösek a céljaink, és mindannyian azért dolgozunk vezetőként, hogy cserkészeinknek értékeket, élményeket tudjunk adni.

A Silesia egy nagyszerű lehetőség új emberek megismerésére, új élmények szerzésére, egyben felemelő és felelősségteljes feladat kicsiny hazánk képviselete közép európai cserkésztestvéreink körében (szerintem ezzel mindenki egyetért, aki volt már valaha nemzetközi jamboree-n). Volt egy pályázati kiírás, amire érkeztek pályázatok és született egy döntés. Minden pályázó szerette volna legjobb tudása szerint megszervezni a magyar kiutazó csapatot, és egy életre szóló jamboree élményt adni a jelentkezőknek. A tervezett megvalósítás eszközei viszont különböztek, bizonyos kérdésekben jobban, másokban kevésbé, ez tény. Én csak azt kérem, hogy a döntés ne szűljön senkiben sem ellenérzést a jövő évi táborral kapcsolatban, és ne rakjunk gátakat a szervezés, a toborzás elé. Ne vegyük el a kedvét az örsünkbe, csapatunkba tartozó cserkésztestvéreinktől, azért mert nem a saját vagy a barátunk pályázata nyert! Folyamatban van a koncepciók konszolidálása, a tapasztalatok megosztása, hogy jól sikerüljön a jamboree minél több cserkész számára.
Ne húzzunk szét, hanem fogjunk össze, legalább is cserkészelveimmel ez utóbbi egyeztethető össze. A kritikának mindig van helye, és a véleményekre mindig kiváncsiak vagyunk akár emailben, akár bármelyik fórumon, és törekszünk minden kérdést eloszlatni.

Szeretnék pár kérdésre ezúttal egyben válaszolni is:
A meghirdetés határideje valóban hamar itt van, de tudni, kell, hogy az OKB nem olyan rég hozta meg a döntést, és már egyből nyakunkon van december közepe, amikorra a lengyelek létszámot (lehetőleg név szerint) és előleget kérnek tőlünk! Ilyen keretek között mozgunk.

A válogató hétvégét azért tartottuk fontosnak mert ahogy Reál is írta egy több száz fős kontingens vezetése felelősségteljes feladat, és nem szeretnénk,ha később kellemetlen meglepetések érnének minket. Bár úgy gondolom, hogy egyik cserkésztestvérünknek sincsen félni valója, ha valóban a cserkészet értékeinek megfelelően jön el. A vidéki cserkészekre is gondoltunk ezért a hétvégén összevontuk a "válogatót" az információk átadásával, hogy ne kelljen azért újból sokat és drágán utazniuk. A friss információk érdekében látogassatok el a honlapra, amit folyamatosan próbálunk fejleszteni, frissíteni.

Pénzügyek:
A tábordíj kiírásakor fontos szempont volt, hogy közöljük mi az az összeg aminél semmiképpen sem lehet több. A felelős vezetés egyik alappillére, hogy kellőképpen informáljunk mindenkit, mert ennek hiánya csak bajt okozhat. Nem tartom tisztességesnek egy alulkalkulált összeg meghírdetését. A fenti összeg elsőre tényleg sok. DE. Egyrészt rengeteg ötletünk és kezdeményezésünk van források teremtésére, erről részletesebben a december 1-2-i hétvégén beszélnék. Másrészt hogy mi szerepel ebben az összegben (a teljesség igénye nélkül): tábordíj (ami már önmagában véve sem olcsó!) utazás, biztosítás, póló, jelvény a saját szervezésű kiállítások, programok költségei, médiaköltségek, rajtalákozók anyagi támogatása, vésztartalék stb. Igyekeztünk minden felmerülő szempontra figyelni és reálisan felmérni a lehetőségeket.

Párbeszéd indítónak egyelőre ennyi.
Várjuk a kérdéseket, és reméljük, hogy sikerül összefogni és számíthatunk mindenkinek az aktív vagy passzív támogatására.

Jó munkát! Laci

A bejegyzés trackback címe:

https://newsnews.blog.hu/api/trackback/id/tr48230361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huszár András 2007.11.15. 22:46:39

Huszár András vagyok az Orbis kontingens vezetője voltam.
Gondolom, teljesn meglepetten ér ez az "ellenséges" hangvétel.
A pályázatunk nem kicsi dolgokban különbözött, hanem abban, hogy Ti régen voltatok KKE jamboreen mi pedig tavaly. Kicsit jobban tudntunk volna reagálni a helyzetekre. Érdekes mi tudtuk és nem az OKB-től, hogy mikor van regisztrációs határidő. Érdekes, ha konszolidálni kell a pályázatot-tényleg ez volt a nyertes pályázat?!Persze ez inkább az OE-hez kérdés.
Nöjjünk fel a feladathoz és viseljük döntéseink és tetteink következményét. Nem próbáljunk olyan szöveg mögé bújni, hogy egy cég vagyunk, meg egyek a célok. Szerintem ez így van-nem azt mondom, de ez most egy oylan dolog, hogy vannak emberek, akik nincsenek megelégedve és mivel nem birkák vagyunk szót emelünk.
Ezt még a csrkészetben se legyetek kedvesek elvitatni tőlünk. Persze gondolhatod, hogy frankón meg vagyok sértődve. Ha ezt gondolod, akkor felejtsd el. Csak szeretném, ha jó lenne és hidd el, h ha kicsit is figyeltek a kritikákra fontos dolgokat tudhattok meg. Ajánlom az Orbis fórumot az iwiwen. Néha keresetlen sítlusban de mégiscsak többnyire igazságokat mondunk. (igazság=tapasztalt jól működő dolgok)
Szerintem általunk már nagyon sok helyre eljutott a Silesia híre. Ne feledd, hogy kb az orbis kontingens 60%-a készült jönni. Mi saját csapatunkban hirdetjük, de ennyiért és vállogatóval?! Nem annyira népszerű döntés. Már a CSomnak is írtuk, h lehet, hogy előbb kellett volna konszolidálni és utána hirdetni. Most már mindegy.
Csak még annyi, hogy legyetek nagyon ügyesek, mi is szoritúnk a magyar cserkészeknek, hoigy képvislejék kicsiny hazánkat Sziléziában.

Jó Munkát!
András

tommm 2007.11.16. 15:09:36

most olvasgattam végig a sielesia témát töviről hegyire, s az egyik ponthoz, a 45 000 HUF hoz reagálnék annyit hogy a világjamboree-hoz viszonyítva szerintem olcsó a dolog. Kevesebb mint 1/4-ed annyiba kerül és nem biztos hogy csak 1/4-ed annyi élvezetet nyújt.

tg_mák 2007.11.16. 15:30:24

Ez így van, kevesebb, mint 5öd annyiba kerül, sőt, a pénzért arányaiban sokkal többet kapsz mint Angliában, csak alacsonyabb színvonalon, mondhatni olyanon, amit mi itthon is megszoktunk.
De ha azt nézzük, hogy a világdzsemen 50ezer forint az önrész, a többit támogatásokból kell összeszedni, akkor itt kerüljön a tábor 25-40 ezer forintba (45höz viszonyítva világdzsemes rendszerben 9ezer lenne az önrész), sokkal nem olcsóbb. És tudom hogy csapatunkban számos szülőnek még a nyári csapattábor 13000 forintos díjat is nehéz kifizetnie, nekik (nem 1-2 családról van szó) valóban sok 45000 forint.
És a világdzsemborit gyakran hallottam úgy gúnyolni, hogy a gazdag cserók szórakozása :( éppen ezért voltak jók a KKE dzsemek.

[f - a - k] 2007.11.16. 15:43:14

András, egyetértek Veled!

tommm 2007.11.16. 15:54:58

ez az 50 000 HUF önrész nem 200 000 HUF támogatás nem olyan fán terem.
a legtöbb szülő mélyen zsebbe nyúlt, hisz a támogatás nem pottyan senki ölébe, de még komoly utánamenéssel sem biztos.
aki akar, a kke-re is el tud menni támogatást gyűjteni ilyen alapon, senki nem akadályozza meg hogy átmenjen a szomszéd jó beosztásban lévő bácsihoz...

Thaiföldön még volt értelme ennek az önrész dumának, hisz aki csak 50 000-et gyűjtött, kiegészítették neki az uccsó pillanatban.
Angliában ez azért átment irányszáma. Ha befizetsz 250-et, jössz, ha nem nem.

Csomor Márton 2007.11.16. 16:19:50

Csak annyit tennék hozzá a 45000 Ft-hoz, amit igyekszem minden fórumra eljuttatni, hogy ez az egy főre jutó költség. (Ami szerintem kicsit túl van becsülve, lehet, hogy inkább 40000 Ft, mostanság dolgozunk rajta, hogy a lehető legjobb ajánlataink legyenek.)
Azonban, hogy mennyit kell befizetni az két dolgon múlik:
- Hogy a központi vezetés mennyi pénzt szerez pályázatok, szervezetek útján.
- És hogy az egyes résztvevők mennyi pénzt hajtanak fel környékükön önkormányzatok, helyi cégek, adó 1%, stb. segítségével.

Ha mindenki tök lúzer, és semmi pénzt sem szerzünk, akkor kell kifizetni az egy főre jutó költséget. (Amit amúgy - pénzszerzés ide vagy oda - igyekszünk minimalizálni, de ennek is lesznek gátjai.)

JM!
Csomor Márton - CSom

Gwendolin 2007.11.16. 16:25:53

Azért a mostani Jamboree-n is kiegészítették jópár embernek... A másik észrevételem pedig az, hogy támogatást szerezni még mindig könnyebb egy világrendezvényre, ami ráadásul egybeesik a cserkészet 100 éves évfordulójával, mint egy ilyen kislétszámú küldöttség tagjaként egy kelet-közép-európai táborra kérni.

Laci 2007.11.16. 16:27:38

Az összeg boncolgatására szeretnék röviden reflektálni:
Mi azt állítottuk, hogy az egy főre jutó összköltség nem fogja meghaldni a 45000 Ft-ot. DE ez nem azt jelenti, hogy ennyit kell a jelentkezőknek befizetni. Egy negyon jól átgondolt stratégiánk van a forrásteremtésre, amiről részletesen a dec 1-2-i hétvégén fogunk beszélni, az összetettsége miatt.
Mindazonáltal szerettük volna jelezni, hogy mik a költségek, hogy senkinek se legyenek illúziói, és mindenki tudja, hogy azért fogunk dolgozni (a szervezők a résztvevőkkel együtt) bő fél éven keresztül, hogy az önrészt a minimálisra szorítsuk.
Hogy egy híres közgazdászt idézzek: "There is no free lunch" (aki tudja hogy kitől származik az idézet megírhatja Ki nyer ma mottóval:-))
Ismétlem az összeg a tisztességes tájékoztatást szolgálta, és eszünk ágában sem volt ezzel elrémíteni bárkit is, szóval ha ilyen cserkésszel beszéltek, akik emiatt haboznak, nyugtassátok meg őket, és mondjátok el, hogy a hétvége után minden aggodalma el fog szállni.

tommm 2007.11.16. 17:37:24

igen igen jogos hogy a mostani dzsemen is volt központi támogatás, csak amire én ráláttam ott mindenki kapott valamennyit, de önmagában keveset ahhoz hogy ne tegyen bele nagyon sokat ő is.

ipi 2007.11.16. 20:46:58

érthető ez a "fölélövés", de ahhoz képest h mindenféle központi meghirdetés előtt úgy volt reklámozva a szilézia, hogy résztvevőknek 90 ojró(+utazás, egyenruha), kissé meglepett mindenkit h a zárójeles pluszköltségek megduplázzák az összeget. aztán kevésbé értem a válogatót is... addig okés h nemkívánt egyéneket ki kell szűrni.. node az angliaidzsemnél is volt válogató, mégis vittünk ki olyan embert akit utána nem vállalt a saját raja. ezért lenne ésszerűbb szerintem az esetleges válogatást a rajokra bízni, iletve egy csapatvezetői ajánlást kérni a jelentkező nevére. egy cserkész nyári táborba sem visznek el olyanokat akikét nem mernek felelősségetvállalni. a másik pedig h hiába lesz pár száz forint maga a hétvége, ha a budapestrejutás ilyen drága. egy vonatjegy kecsóról diáknak 1000ft, de csak oda! aztán a bkv közlekedés plusz 1000ft minimum... szal ez a válogató min 3500-4000ft-ba kerülne(és ez kecskemétről, nem mondjuk debrecenből szegedről vagy győrből) a fontos infókat, ötleteket a költségcsökkentésről el lehet küldeni ímélben pl egy-egy csapat vagy kiutazó raj számára
hirtelen ezek merültek fel bennem

ipi 2007.11.16. 21:02:59

Wolpert, Macready

bár lehet vmivel keverem ,esetleg ezek nem is nevekXD

tg_mák 2007.11.16. 21:16:32

ipi véleményéhez csatlakozva: szerintem egy önálló raj sokkal jobban megszűri magát, ha saját portáját (városát, csapatát) képviseli. Érdekes, hogy Orbiton is volt néhány gáz arc, még jobbak voltak az arányok a válogatott-kevert angliai kontingenshez képest.

Budapestiként könnyű helyzetben vagyok a válogatóval kapcs, ezért csak bátortalan, laikus (és elég meredek) kérdésként teszem fel, hogy nem lehetne regionálisan megrendezni a dolgot? Létezik videótelefon (Skype, msn...). Teszem azt a központi vezetőségből 1-1 ember utazik a helyszínekre képviselve a központi véleményt és szükség esetén budapestről videókapcsolatot létesítenek.
Ez egy eléggé elszállt, "jövőbeli" ötlet, és a válogatót valóban nem helyettesítheti, de szerintem hamarosan gondolkodhatunk ezirányban is, ha takarékosságról van szó...

Don Ki? Hó Te! 2007.11.16. 21:29:11

Kivételesen egyébként Mohamed is elmehetne a hegyhez.
Azaz mi lenne ha pl. a tisztelt kont. vezetőség látogatná végig a maguktól megformálódó rajokat, és ott személyesen megismerkedne a jelentkezőkkel? Így kicsit olcsóbb lenne, mert csak pár ember utazik. És nem kell az egész vezetőségnek menni mindenhova, megoszthatják maguk közt. Országosan úgyse lesz valszeg több mint 15-20 raj annyit meg pár hétvége alatt több csoportban végigjárhatnak.
Ez nem világdzsembori, ahol agy nélkül költekezünk, itt minden fillér számít.

közlegény 2007.11.16. 23:59:53

Ajajajajj!
1. Andris, nagyon egyetértek veled.
2. Az összeg bármilyen túltbiztosítás esetén is elrettenető és nem ésszerű. Lehet hogy csak én indulok ki cserkésztörvényből de a cserkész takarékos, van vmi ilyesmi, nem?
Nos 90 Euro=253,95(mai árfolyam)*90 FT=22.855,5 FT
Egyenruha=>ez az elmúlt évek tapasztaltából poló és felvarró: póló 1000-1300 ft, felvarró 300 -400 ft/db hímzetten!!!
Nyakkendő magyar szalaggal=max 700 Ft.
Utazás: épp most számoltuk ki egy sráccal: autóval fejenként 5000ből megvan. Busszal asszem lehet e körül mozogni bőven. No és akkor össze tudja vmi okos ezt adni? kerekítve is csak 30000 ft...
Központi pénznek és tartaléknak még max egy 5ös lett volna jogos...
Ez csak egy lebontott részecske...
És akkor feltenném a kérdést. Mitől nyertes egy pályázat? Mi teszi jóvá? És vajon tényleg nyertes e az a pályázat amit a fél ország cserkészei látnak el tanácsokkal és átgondolási javaslatokkal, megvalósíthatóságának javítása érdekében?!
Amúgy tg és ipi válogatóval való felvetéseit nagyon ajánlott lenne megfontolni. Elvira alapján könnyen rá lehet jönni hogy egy válogató hétvége kaja nélkül is 5000ft a vidékieknek.
Hát hajrá!

tommm 2007.11.17. 00:14:48

én tényleg nem értem... az angliai jamnél viszonylag halkan fogadta el mindenki hogy nem kevesebb mint 100 000 HUF!!! a járulékos költség.
itt most kb 20 000 HUF ról van szó, ami ötöde angliának, pedig lengyelország sem belföld.

nem azt mondom hogy olcsó, nyiván nem az (tatracor 2004ben összesen volt 25 000). De ahhoz a békához képest ami be lett nyeletve az emberekkel a Jamboree 2007 kapcsán, aprópénz, reális és normális.
Igen, lehet hogy lehetne egy 5000 el kevesebb ha profibb lenne minden (s lehet hogy lesz is). Mindenesetre én nem ezt tartom az év lehúzásának.

Csomor Márton 2007.11.17. 00:39:55

Csak 3 felvetés a válogatóhoz és annak anyagi helyzetének témájához:
- A válogató + I. kontingenstalálkozó alkalmon kívül kontingens szinten csak egyszer fogunk még találkozni, méghozzá nagy valószínűséggel az előtáborban. Ami összesen két alkalom a Bp-re való felutazásra kicsit több, mint egy fél év alatt. (Tudom, hogy dárga az utazás, én speciel heti kétszer járok le Kaposvárra, és nem igazán szeretem, hogy havi szinten kb 30ezrem megy el a MÁV-ra, és tudom, hogy a Volán se jobb.) A lényeg, hogy NEM sok ez a két alkalom, és ha csak egy lenne, az - szerintem - nem váltaná meg a világot.
- Én speciel fontosnak tartom, hogy mint kontingensvezető minden rajjal találkozhassak. A fent nevezett Mohamed a hegyhez dolgot ezzel el is vetném.
- Aki még mindig nem érti a Válogatónk koncepcióját, annak továbbra is ajánlom a www.piar.hu/Sik/Silesia honlapon a GY.I.K rovatban a "Jelentkezés és válogató" rovatot. Szerintem egyértelműen beszélünk ott arról, hogy megadjuk a lehetőséget az önszerveződő rajoknak, és őrsöknek, mellyel a Ti kezetekbe rakjuk le az elsődleges válogatás lehetőségét. Ezen felül ugyanitt olvashatjátok a fent már említett pénzügyi megfontolásainkat is, valamint válogatási elveinket.

JM!
CSom

Laci 2007.11.17. 03:20:36

Pár észrevétel:
A résztvevők megismerését, szűrését továbbra is fontosnak tartom, de egyetértek azzal is, hogy a válogató lehetne regionális szinten. CSAK. Amint azt írtam is az idő rövisdége miatt (lengyelek által előírt jelentkezés és előleg határidejére gondolok) jelenleg nem megoldható, de helyesnek tartom a felvetést a jövőre nézve. Plussz ha jelentkezik (és most Don ki hó te számát írom) 15-20 raj, az 600-800 cserkész és a lengyelek kb 250-300 magyart várnak, annyival kalkulálnak, akkor ezek fényében még fontosabbá válik a válogató kérdése.
És szeretnék András írására is reagálni:
1. Nem értem, hogy miért kérdőjelezed meg, hogy nem fogunk tudni jól reagálni a felmerülő helyzetekre, csak azért mert régebben voltunk KKE dzsemborin mint te, hiszen úgy gondolom, hogy vezetési- és élettapasztalatunk (persze amit nem ismerhetsz) bőségesen meg van hozzá.
2. Ha végig olvasod az általad bemásolt írásomat, akkor te is láthatod, hogy egy percig nem kérdőjeleztem meg a kritikák létjogosultságát, ezt senki nem kívánja elvitatni tőletek, ettől nem kell félned. A kritikák ellenséges, sokszor nem építő szándékát (amit itt vagy az iwiwen tapasztaltam) viszont sajnálom. A keresetlen stílust pedig egyáltalán nem tudom összeegyeztetni a cserkésziességgel, bízom benne, hogy te sem.
"Szerintem általunk már nagyon sok helyre eljutott a Silesia híre. Ne feledd, hogy kb az orbis kontingens 60%-a készült jönni." Egyrészt ezért hálásak vagyunk, és továbbra is szeretettel várjuk az orbis kontingens volt tagjait, mert hiszem, hogy a tábor nagyszerű, és a szervezés is megfelelő lesz, függetlenül attól, hogy ki fogja vezetni a kontingenst.
Bízom abban, hogy az OKB döntése nem fogja csökkenteni a hirdetési kedveteket, mert a Silesia nem rólad vagy Csomról szól (bár sajnos néhány írsából ezt érzem), hanem azokról a cserkészekről, akik számára lehetőség nyílik nemzetközi viszonylatban is belekóstólni a cserkészetbe, nem olyan horribilis összegekért cserébe mint a világdzsembori.
És még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy köszönjük például az utazással kapcsolatban felmerült ötleteteket, utána fogunk járni, és ígérjük, hogy az ár/érték aránynak legmegfelelőbb megoldást fogjuk választani. A vidéki cserkésztestvéreinket figyelembevéve redukáltuk a kontingens szintű találkozások számát kettőre (ahogy azt korábban Csom is írta). De óvatos lennék a 2 ill 4 évvel ezelőtti dzsemborik árának említésével, mert egyrészt részben mások a feltételek (pl tábordíj) és mint azt mindenki tudja ennyi idő alatt az árak nem csökkentek, hanem nőttek, sajnos nem is keveset.
És a végére hagytam a legbántóbb kijelentésedet, idézem: "Nöjjünk fel a feladathoz és viseljük döntéseink és tetteink következményét. Nem próbáljunk olyan szöveg mögé bújni, hogy egy cég vagyunk, meg egyek a célok." Sajnálom, hogy te ezt szűrted le az írásomból, amit továbbra is vallok, miszerint a cserkészeten belül összefogásra és nem széthúzásra van szükség, pontosan a célok egyezősége miatt. És szeretném leszögezni, hogy nem bújunk semmi mögé, a döntéseinkért és tetteinkért minden körülmények között vállaljuk a felelősséget.

A további együttműködés reményében búcsúzom.
JM!

Laci

Rainproof Cosette 2007.11.17. 14:09:00

JM!

Vidéki cserkészként, szeretném én is (az előttem szólókhoz hasonlóan) hangsúlyozni, hogy a Pestre való felutazás, igencsak súlyos anyagi megterhelés. (MÁV:2500+BKV:1100)

Ezért én azt javaslom, hogy a vidékieknek legyen ingyenes a válogató - hétvége és a pesti cserkészek ( utazás: 0HUF+ BKV:bérlet) fizessenek 1000 FT-ot.
Szerintem ez így korrekt!
Remélem meggondoljátok!!

Huszár András 2007.11.17. 14:39:16

Kedves Laci!

Örülök, hogy válaszoltál. Azt hiszem, egymás mellett beszélünk el. Ugyanarra gondolunk, de máshogy fejezzük mi magunkat (ez előfordul emberek közt).
(Először is, ha jól emlékszem orbison 17 rajunk volt=211 cserkész.)
Válasz az 1.re: Csak azért kérdőjeleztem, meg a reakciókat, mert ha mondjuk mostanában lettetek volna akkor, tudtátok volna, hogy hogyan megy egy ilyesmi. Evvel csak azt szeretném mondani, hogy nem lennének ilye fórumozások. A mostani tapasztalatok szerint nem kellene konszolidálni a pályázatot, mert a KKE jamekre írtátok volna. Mellesleg 3 héttel előrébb járnátok és nem az utolsó két hétben kellene a jelentkezőket levadászni. Ha kicsit a KKE-re reagálnátok, akkor nem lenne ez a herce-hurca a váloogató körül, és nem lenne "anyázás" az ár miatt. Nektek sem kellene magyarázkodni.
Én elgondolkodtam, hogy mi az a Ti pályázatotokban.
oylan jó, volt, hogy most már inkább a miénkre hasonlít a koncepció?! Holnap találkozok Csommal, és remélem pontot tudunk rakni sok minden végére.
VVálasz a 2.ra:
Az egyes keresetlen megnyilvánulásokat én sem pártolom. De nem is ítélem le, nem vagyok senki, h ítélkezzem.
Az ORbis kontingenst mi bátorítjuk, de az is igaz sajnos, hogy rajok mondják le egy az egyban. Erről mi nem tehetünk. Az iwiw fórumon írtuuk a Csomnak, hogy nincs szinte semmi lelkesítés, hogy jöjjenek, semmi színes kedvsinálás. Sajnos ide is beférkőzött a PR.
HIszem, h a Silésia nem Csomról és Rólam szól, kérlek azt is vedd figyelembe, hogy mi ketten feszültünk egymásnak. Személyszerint nem vagyok megelégedve az OE (nem az OKB!!!) döntésével. De ezt majd velük szeretném megbeszélni. Nem simerem a Csomot, de megnyilatkozásaiban látom, hogy jó kezekben lesz a dolog és érti a dolgát. A kezdetek kicsit viharosak és nehezek, de már korábban is írtam, hogy a résztvevőkön sokkal több múlik, hiszen ők adják az élmény nagy részét.
A legbántóbb megjegyzésemre reagálva:azt gondolom, hogy sokszor bújunk olyan "igék" mögé melyek a véletlenül nem úgy gondolkodót az egység bomlasztójaként tüntetik fel. Én ez ellen kelltem fel. Szeretném, ha egy jó értelemben vett vélemény liberalizmus lenne a cserkészetben. Nehéz a hierarchikus döntések ellen bármit is csinálni, de véleményt lehet mondani, de ettől nem leszünk az egység esküdt ellenségei!
Sokan sok félét gondolunk az egységről, én speciel azt gondolom, hogy a sokszínűségben és a különböző vélemények elmondásában nagyobb egység van mint a birkák közt!
Csak egy dolog még: egy bekezdésben foglalkozol az árakkal, de én úgy olvasom, hogy én meg sem említettem az előző kommentemben( csak azért írom, mert nekem szántad a válaszod, azaz az írásomra.) Tudom a pénzügyek a legnehezebbek-át tudom érezni a felelősséget. Azt gondolom, hogy jól fogjátok venni az akadályokat, és úgy tudom neked nagy tapasztalatod van a pénzügyek terén!
Azt tudom mondani, hogy én drukkolok a kontingensnek és a tanácsaimmal segíteni fogok, ha szükség van rá.

Jó munkát!
András

EXplorer · http://kecskemeten.hu 2007.11.17. 16:34:26

A n!n! blog részéről annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha bármilyen színes-szagos reklám elkészül, vagy bármilyen közérdekű infó van, szívesen feltesszük a blogra!

Nem kívánunk állást foglalni egyik pályázat/pályázó mellett sem, sok sikert kívánunk a felállt kontingens vezetésnek, részünkről mindent megteszünk a sikeres reklámozásért, információk közzétételéért!

Hajrá!

Csomor Márton 2007.11.17. 17:12:59

Kedves Blog, köszönjük a lehetőséget!
Pár napja készül egy kedvcsináló, színes hirdetés, reményeink szerint vasárnap estére meglesz.
Akkor küldjük!

Csomor Márton

Gábor 2007.11.17. 17:38:27

Sziasztok!
A raj szintű válogatás nem úgy néz ki, hogy az adott város/kerület válogatót szervez, hanem a csapaton belül a csapat arra érdemes tagjaiból kovácsolnak egy 10-40 fős őrsöt/rajt. Ez 1 hét alatt megvan.

Az ár azért macerás, mert lehet, hogy 45000 egy jó felső becslés, de nem hiszem, hogy infimum is lenne. Azért nem mindegy, it írsz a meghirdetésbe, mert elriasztó hatása lehet. Ettől pedig jogosan tartottam, nagyon sokaknak probléma ez. Ti hiába tudjátok, hogy ez egy felső becslés, a meghirdetésből nem ez jött le, ezt ti is észrevettétek.

Angliai jamboreehoz ne hasonlítsunk semmit, az Egyesült Királyság mindennél drágább, még a németeknek is drága volt, egyszerűen ott magasak az árak. És az egy 100 éves szülinapi nagy dzsembori volt. Ez meg egy 3000fős tábor lesz, ami a lengyeleknek egy főpróba a kerületi(!) nagytáborukhoz. Teljesen más a hangulat, a programok felépítése is eltér néhol, más a célja is. Egy silesián nem arról szól a történet, hogy megmutatjuk, hogy mi MAGYAROK honnan jöttünk, kik vagyunk, és milyen frankó gyerekek is vagyunk. Ezt a hozzáállást a nagy dzsemborikon sem szeretem, több szerénységre lenne szükségünk. De itt mindenki ismer minket, mint a rosszpénzt, mert a szomszédainkkal, barátainkkal fogunk együtt táborozni.

válogató: ORBIS-ra olyan társaság jött össze központi válogató nélkül, hogy le a kalappal. Remélem Silesián is hasonló társaság lesz. Az előtábor 2 napja elég volt ahhoz, hogy a már a megbeszélések által jól ismert rajvezetők rajaival is megismerkedjünk. Jó vezetőink pedig az összhangot és a jó hangulatot is meghozták. Tatracoron sem volt probléma azzal ,hogy nem volt válogató, pedig azt a kontingenst két igen tapasztalt "öreg róka" szervezte, akik a legjobban tudják, hogyan kell egy ilyet megszervezni.

Ha jól emlékszem Carpathiára sem volt válogató, egyszerűen csak eljöttünk, külön magyar kontingens sem volt. A külföldiek sem szerveztek válogatókat.

Egy keresőképes és dolgozó ember számára teljesen mást jelent a városok közti utazás, és költsége, mint egy tanuló diáknak. Én is hetente-kéthetente járok haza. És rohadt drága. Az út pedig hosszú.

Legyen a válogató Kecskeméten, az sokkal inkább az ország közepe, és a budapestiek is utazhatnak egy kicsit :P

Egyébként ez az egész kontingens dolog nem egy olyan nagy ügy. 4-6 ember kényelmesen és profin össze tudja dobni. A lényeg, mint mindig a tartalom, a résztvevők. A legjobb, ha a vezetés láthatatlanul teszi a dolgát, elvegyül. És emellett minden simán és olajozottan fog zajlani. Remélem a Silesia kezdeti nehézségei után ugyanígy be fog indulni, és egy hatalmas partyzás lesz 10 napig Chorzów-ban (szerintem amelyik résztvevő helyesen ki tudja ejteni e város nevét, az utazhasson ki ingyen :D )

Gábor 2007.11.17. 17:42:23

Lehet ebben a fórumban VÁLASZ-olni? Semmi ilyen gombot nem látok.

Csom: a színes meghirdetésnél csak arra figyeljetek, hogy a levlistákon átmenjen, szóval 5 megás képfájl ne legyen benne.

Abban meg biztos vagyok, hogy profibb lesz, mint amit a lengyelek csináltak. Nem akarom bántani őket, de szerintem ritka ronda lett a szilázia logója. És rendesen feladták a leckét a magyar kontingenslogo-tervező-munkacsoportnak is, ebből nem tudom, hogy lehet valami jót kihozni. Talán el kéne vetni, és egy tök különböző magyar jelvényt csinálni. És legyen hímzett, mert annak van csereértéke, és könnyebb felvarrni. Az árkülönbözet se jelentős.

Gábor 2007.11.17. 17:47:20

Egyébként a piaros silesia oldalon a zöld háttéren egész mutatós a logo :)

Gábor 2007.11.17. 18:11:03

15-20 raj kb 300 embert jelent, ekkora keret rendelkezésünkre áll. Sok helyen egy csapat aktív összlétszáma nem éri el a 40-et, más csapatokban sem ennyi a 14-18 évesek száma. Lenne sok 10-20 fős őrs/ raj is. Ezzel a világon semmi probléma nincs. Egy egész raj is lehet 10 fős, legalábbis a lengyeleknek nincs ilyen elvárása.

Ha 500 fő a világdzsemre jött össze, túljelentkezéstől itt sem kell majd tartani.

Az OKB nem hoz döntést, csak javaslatot tesz. Az elnökség hozza meg a döntést. Ez egyébként elég fura bizonyos esetekben, mivel az OKB-nak nagyobb a rálátása erre a területre, tehát jogos lenne, ha az OKB döntene. Kérdés ugyanakkor, hogy OKB tagok ki lennének-e zárva a pályázók közül?

Orbisman 2007.11.17. 20:51:51

Ha már így alakult, annyi lenne a kérésem a kontingens vezetés felé, hogy az első körben nem jól sikerült meghírdetést próbálják pozitív kommunikációval rendbehozni, mert nagy égés lesz, ha kis létszámú a magyar kontingens! Legrosszabb esetben kell pár hét halasztást kikönyörögni a lengyelektől, de 200 ember alatt ki se menjünk.

Huszár András 2007.11.17. 21:24:51

Kedves Orbisma!
Ha vagy iwiwen, akkor nézd meg az ORBIS2006 fórumot. Tegnap jött a megnyugtató hír, h a lengyelek a jelentkezés határidejét február végéig tolták ki!!!
Éljen éljen!
Szegény mostani kontingens vezetésnek nincs könnyű dolga az ORbisosokkal...
Hajrá mindenki!

ipi 2007.11.17. 22:24:14

amúgy nem lehetne egy előzetes jelentkezést ejteni(mint a 118as csapatban), aztán meg eldönteni h mennyire szükséges az a válogató? a rajoknak pedig megengedni az önszerveződést odahaza. csak azért említem meg újra ezt az -akkor nevezzük regionális válogatónak- dolgot, mert ha jól értettem, leginkább az lenne a lényege, h egyben lássák a kontingensünket. de erre miért van szükség? írtátok hogy mert csak 2 alkalommal lesz a kontingens egyben. az előtáborban miért nem elég seregszemlét tartani?

Csomor Márton 2007.11.18. 10:17:45

Gábor!

Az a logó nem ugyanaz a logó! Csak nagyon hasonlít, amolyan home made átalakítás! :)

Orbisman!

Mit értesz nem túl jól sikerült meghírdetésen? Mit értesz pozitív kommunikáción?
Van-e ennél pozitívabb kommunikáció, hogy minden fórumon ott próbálunk lenni - örülnék, ha a dzsemesek is beengednénke végre - és próbálunk mindenre kielégítően válaszolni? Hogy folyamatosan minnél több levelezőlistára próbáljuk elküldeni a híreinket, információinkat? Hogy a honlapon is mindent elolvashatsz, és a GY.I.K rovatban igyekszünk az összes kérdésetekre kielégítő válaszokat adni? Vagy hogy a magánban beérkező kérdéseknél mindig mindenben a lehető legkompromisszumkészebben (Milyen szép hosszú szó...) válaszolunk? - Ez utóbbbit persze csak akkor látni, ha írsz nekünk emailt, mert a másnak adott válaszunk nem nyilvános...

Ipi!

Az a lényege a válogatónak, hogy együtt lássunk Titeket, hogy jóváhagyjuk az összes jelentkező személyét - az önszerveződő rajok és őrsök esetében az előzetes válogatást, amit az őV, RPK végzett - és újra csak elmondom alacsony lesz a mérce, és nem a cserkésztudást, nyelvtudást, stb akarjuk pellengérre állítani, hanem csak a hozzáállást. Amivel, hiszem hogy, cserkészek esetében nem lesz gond!
A másik lényege, ami kicsit elsikkad újra és újra a "válogató" szó rettentő árnyékában, hogy a második napon együtt legyen az egész kontingens, hogy közösen megkapjatok minden infót - szóban, írásban és később elektronikusan is - hogy kérdezhessetek mindenki előtt, hogy az összes információ eljusson Hozzátok. Ennek biztosítékát látjuk abban, hogy mindezt élőben tegyük.

JM! CSom

U.i.: Továbbra is minden fórumon igyekszünk minden kérdésre válaszolni, és e mellett él a silesia2008@cserkesz.hu cím is a kérdések feltételére. Sőt továbbra is folyamatosan frissítjük a honlapunkat a www.piar.hu/Sik/Silesia honlapon.

Valaki mondja meg 2007.11.18. 21:31:22

Tényleg az döntött a kontingensvezető kiválasztásánál, hogy kinek van st-képesítése? Tényleg ezen állt vagy bukott az poszt odaítélése?!?

Csomor Márton 2007.11.18. 22:35:05

VMM!

Kérdezd meg az illetékeseket!
CSom

Csomor Márton 2007.11.18. 22:47:49

Azt hiszem írok még egyet, mert az előző túl rövid lett!

Kedves Valaki Mondja Meg!

A felvetett kérdésed önmagában roppant érdekes, csak nem lelem a helyét ezen a fórumon! Én nem tudom, hogy a döntésben a pályázataink anyagának minősége, a nemzetközi tapasztalat, vagy éppen a képesítés hány százalékig játszott szerepet. Ha kíváncsi vagy erre a kérdésre, akkor tényleg kérdezd meg az illetékeseket. Biztosan szerepet játszott a döntésben az OKB Gyöngyösy Balázs révén, és az OVT, azaz Solymosi Balázs. Lehet, hogy még mások is, viszont e két cserkészről tudom, hogy igen!
Ha ők olvassák ezt a fórumot, akkor biztosan készségesen válaszolnak a kérdésedre!

A nagyobb bajom az egész kérdésfeltétellel, hogy - bizonyosan szándékodon kívül - remek lehetőséget biztosítasz a pletykák terjesztésére! Mert Te is hallottad valahol, és Te is továbbadod egy olyan fórumra, ahol én még nem láttam/olvastam az illetékeseket, viszont sok-sok más embert igen.

És ha már lendületben vagyok. Pont ma este beszélgettünk Huszár Andrissal arról, hogy nem szeretjük a név nélküli kommenteket!

Csomor Márton csst

ipi 2007.11.18. 23:15:28

kedves Csom!
előszöris engem nyugodtan írhatsz kisbetűvel:) (a barátaim is úgy ejtikXD)
aztán nagyon köszönöm h külön nekem válaszoltál, bár úgy érzem h igazából csak összefoglaltad a válogatóhoz tartozó infókat, amit eddig külön külön megkaptunk. én tényleg nem kötöszködni szeretnék (főleg mert mondhatni a válogató ebben a formájában rám nem vonatkozik), de én pont ezeket nem értem. Miért kell eyütt látni a jelentkező személyeket?(vagy ha a második napot nézzük, akor a kiválasztottakat, és asszem ezzel a második verzióval helyesebb is akérdésem:S)
a hozzáállást hogyan fogjátok vizsgálni?
az infókat miért kell közösen megkapnunk?
miért kell mindenki előtt kérdeznünk?(csak azért mert ez még nagyon a felkészülés eleje, és ahogy én láttam pl a dzsemnél, nagyon sokminden változott a táborig, nomeg egyáltalán ilyenkor milyen kérdések merülhetnek fel?mmint így az elején)
bocsánat h ennyit zúdítok rád, ill rátok
(ja és persze tudom h nem fogjátok pl kivenni a válogatót a felkészülési programból, nem is ez a célom, csak eccerűen érdekel:$)

Huszár András 2007.11.18. 23:43:29

Sziasztok!

Ma délután kb 2 órát bedzélgettünk Csommal, feleségével (kontvez.-h)és Dobay Lacival. Szerintem jól sikerül és sok mindent tudtunk meg egymásról.
Kérek szépen mindenkit, hogy próbáljuk meg a személyes dolgokat nullára csökkenteni és felejtsük el azt, hogy 2 táborra oszlunk.
Szakmai kérdésekben nagyon szívesen veszik a Csomék a segítséget, de személyeskedéseknek (mint pl a st képesítés hiánya)nincs helye itt.
A mi pályázatunkban is szerepelt egy felkészítő hétvége a tavasz folxamán, amikor egyben szerettük volna láttni a kontingenst. Ha mi nyerjük, akkor ezt meg is scináltuk volna. Szerintem teljesen érthető hogy jót tesz a kontingensnek.
Szép hetet mindenkinek!
JM!
András

Kar98 2007.11.19. 08:31:49

Alternatív megoldás a self made kijutás.

Csomor Márton 2007.11.19. 09:15:04

ipi!

1) Nem akartam én személyességi kérdést csinálni a nagy I betűből. Ígérem, ezentúl alkalmazom a kicsit.

2) Azárt szeretnénk együtt látni Titeket, mert az információkat igenis raj, és kontingens szinten szeretnénk átadni. Persze nem csak élőszóban, hanem írásban és a honlaponkeresztül elektronikusan is megkapnátok. Kérdezni nem kell! De lehet. És ennek komoly lényege, hogy több szem többet lát. Mi a szervezés kapcsán igyekszünk minnél több embert bevonni, hogy minnél több véleményt, és nézetet ismerjünk meg. (Talán a vélemény szó nem megfelelő, mert nem mindig építő, ámde ez legyen a legnagyobb bajunk.) Csak hogy egy kedvenc témáját előhozzam jópár fórumozónak: Bizonyosan lesz szó pénzről, költségvetésről, forrásteremtésről, befiezetendő összegekről, stb. Ott és akkor az információátadásnak, véleményütköztetésnek és ötletrohamozásnak lesz helye.

3) A hozzáállást az egész napos programok alapján vizsgáljuk. És mivel hiszünk benne, hogy cserkészek esetében ezzel nem lehet probléma, nagyon erősen bízunk abban, hogy a "kiválasztottak" halmaza megegyezik majd a jelentkezők halmazával. Mégis a jamboreesok tapasztalata is az, hogy mindenkivel találkozni kell, mielőtt rábólintasz a felvételére. (És OK, tudom, hogy ez "csak" egy KKE dzsembori - bár ez nekem most a világ közepe - de ott is egyértelműen hozzáállásbeli dolgokból voltak problémák állítólag. Bízom benne, hogy itt meg nem lesznek, ahogy az előző két KKED-n sem voltak.)

4) Miért nem vonatkozik Rád a válogató ebben a formájában?

JM!
CSom

Csomor Márton 2007.11.19. 09:22:53

Drága Karl98!

Elég alternatív.
Nem tudom mennyit spórolsz vele, úgy számolom, hogy ha mi egy fillérnyi támogatást sem hajtunk fel cserkészeink számára, akkor kb. 10000 Ft-ot. (És szerintem ez egy szélsőséges lehetőség.)

E mellett kétséges, hogy kijutsz-e a táborba, mert kell az OKB vezetőjének az engedélye, hogy a lengyelek fogadják a regisztrációdat. Próba szerencse, persze én, logikusan végiggondolva nem tenném...

JM!
CSom

Kar98 2007.11.19. 09:35:20

Kedves Csom!

Tényleg nagyob alternatív maegoldás elismerem. De amikor én Orbison kb 12 ezerből jutottam ki utazással akkor eléggé elgondolkoztat engemet, hogy ezzel a lehetősségel.

JM!
Kar98

Kar98 2007.11.19. 09:38:16

Kedves Csom!

Elnézést a gépelési hibákért íme egy helyesebb formátum:
Tényleg nagyon alternatív megoldás elismerem. De amikor én Orbison kb 12 ezerből jutottam ki utazással akkor eléggé elgondolkoztat engemet, hogy ezzel a lehetősségel éljek.

JM!
Kar98

Csomor Márton 2007.11.19. 09:40:42

Igen, csak nem értem azt, hogy miért nem lennél benne a kontingensben? Mint cserkész, miért ne lennél tagja a Magyar Cserkészek közösségének, akik kiutaznak közösen.
Amúgy persze csak utazással, tábordíjjal és biztosítással számolva ez kihozható most olyan 30-ból is talán. Csak továbbra is azt gondolom, hogy jelentkezni macerás lesz az OKB és/vagy a kont vez kihagyásával.

CSom

Kar98 2007.11.19. 10:40:35

Kedves Csom!

Nekem is nagyon nehéz volt ezt eldönteni. Nekem alapvetően financiális okok miatt kellet a kijutás ennek a formája felé kacsintani, ugyanis az a összeg amivel én megyek az nagyjából az utolsó amit egy típusú táborra költeni tudok...
Egyébként szívesen mennék veletek csak kicsi sokallom az összeget még úgy is, ha tudom néimi támogatást szereztek hozzá.

JM!
Kar98

Csomor Márton 2007.11.19. 10:54:17

Kar98!

Bocsi, most jöttem rá, hogy egyszer már elgépeltem a neved. Még egyszer elnézést.
Megtennéd, hogy folytatjuk ezt emailban? csom@cserkesz.hu címre, ha írnál egy levelet, akkor magánban folytathatnánk, és lenne még fontos mondanivalóm.
CSom

Kar98 2007.11.19. 11:05:05

Kedves Csom!

Nézd annyiból tartom jónak ezt a portált, hogy mindketten védettséget élvezünk. Meg még azért is, hogy ha esetleg lenne még magamfajta emberek akik gondolkoznak hasonló megoldásokon akkor szerintem őket is jó lenne informálni. Mert, hacsak nem egy kulisza titokról akarsz velem levelezni, akkor nyugodtan elmondhatod itt is.

JM!
Kar98

Csomor Márton 2007.11.19. 11:59:53

Szerintem nem védettségről van itt szó, hanem arról, hogy amit mondani szeretnék neked, az csak kettőnkre tartozik, és senki másra, még akkor sem, ha van más, aki hasonló utazási módban gondolkodik.

Ezért szeretném, ha írnál egy emailt, és tudnánk magáncsatornán folytatni.

A védettségről ,meg annyit, hogy nem látom be, hogy mitől védett egy fórum. Szerintem csak attól, ha valaki név nélkül írkál rá. Persze az emailezésünket meg nem látja más, de hát cserkészek vagyunk vagy mi a szösz... Nem tudom miért félsz esetleg tőle.

CSom

ipi 2007.11.19. 16:53:11

húhh CSom:D az az "i" betű az olya mind1:D ahogy jólesik:)

kössz h megint szántál rám időt. a válaszokat vettem-értettem
kérdésedre pedig én nem résztvevőnek jelentkezek ill jelentkeztem félig meddig, hanem ist-snek. és úgy érzem, h bár fizikailag valószínű h nem fog szétválni a két válogató, mégis "más" lesz. no de majd meglátjuk
további sok sikert, én azért még figyelgtek itt...

Csomor Márton 2007.11.19. 17:00:31

"és úgy érzem, h bár fizikailag valószínű h nem fog szétválni a két válogató, mégis "más" lesz."

Mit értesz pontosan ez alatt?
CSom

ipi 2007.11.19. 20:32:06

hát nagyjából úgy gondoltam, h mivel a nemzetközi tábortörzshöz tartozunk vagyis a dzsemről így emlékszem, kicsit másképp kell hozzáállni(mmint nekünk jelentkezőknek) ist esetében sokkal inkább jogosnak érzem a központi "válogatót", központi eligazítást. nomeg valamicskével tényleg több angol kell majd ,amit nem árt néha próbára tenni:S(jajj itt kérdezném h NÉMET nyelv mennyire elég? mert nekem van olyan barátom (nem is egy), akinek a német az első nyelve(magyar után persze:))
a fizikai szétválasztást úgy értem, h ha jól emlékszem, bár lehet összemosódott, és férfiasan:P bevallom nem néztem még utána, de egy időpontban lesz a résztvevőknek és az ist-seknek a válogatóhétvége.

közlegény 2007.11.19. 23:24:03

Már bocsánat "JM"! CSom", de mért is kéne kötelezően Kar98nak a kontingenshez tartoznia? Ist nem kontingensről szól, nemzetközi tábortörzs a neve, és munkájuk is ezt takarja. Az Ist nem integráltan része a kontingensnek, és nem fog meghalni egy poló és felvarró nélkül. És mivan ha pl egy vidéki eldugott kiscserkészként soha életben nem hallottam az ókábéről nemhogy vmiféle kontingensről viszont a Szilézia a fülembe jutott és jelentkezem a lengyeleknek segíteni, akkor engem majd személyesen magyarcserkészgóré középső ujjával kipaterál a táborból?

Csomor Márton 2007.11.20. 00:05:02

Közlegény!

Nyugodtan szólíthatsz a nevemen is, mert én azt is vállalom a fórumon. Meg a kultúrált hangnemet is.

Kar98-cal itt beszélgettünk, azóta áttértünk az emailezésre, és nem hinném, hogy bármi problémánk is lenne egymással.

Nekem egyenlőre az a visszajelzésem van a lengyelek felől, hogy az IST tagjainak regisztációjára is vagy mi, vagy az OKB (vezetője) bólint rá. Persze lehet, hogy nem így van, de reményeim szerint a hétvégén Chorzówban rendezett táboszervezői megbeszélésen kiderül ez is pontosan.

Nem várom el senkitől sem, hogy tudja, hogy mi az az OKB, és azt sem, hogy mi az a kontingens. Ha figyelmesen olvasod a kiírást, az is kiderül belőle, hogy nem kell az IST-seknek közösen utazniuk, szervezhetik egyénileg is a dolgot. Mi mindenképpen szeretnénk adni nekik pólót és felvarrót, ami komoly 1500-2000 forintos tételnek ígérkezik a költségvetésben.

Mindezek mellet, mivel az IST is a Magyar Cserkészetet képviseli, ezért lesz egy koordinátoruk, aki segít nekik a szervezésben itthonról, és aki felel értük, mert Neked akár tettszik, akár nem Mi a pályázatunkban felelősséget vállaltunk az IST-ért is.
És még ezen felül a dzsemboricsapat tapasztalatait felhasználva az IST összes jelentkezőjét látni szeretnénk, és nekik is minden infót a rendelekzésükre bocsájtunk.

És ha így jobban tettszik:
Csomor Márton csst - CSom
Silesia 2008 - Magyar Csapat Vezetője

U.i.: Még egy dolog. Kiscserkészeket - életkoruknál fogva - még résztvevőnek sem tudunk kivinni, nemhogy a lengyelek tudnának kezdeni velük valamit a Nemzetközi Tábortörzsben...

U.i.2.: Ez a "agyarcserkészgóré" meg "középső ujj" dolog meg már csak megkoronázta az estémet.

közlegény 2007.11.20. 00:48:12

Bocsi, elnézést, én félreértettelek és még ahogy kiveszem te is félreértettél. Nekem az csapódott le hogy ha teccik hanem Kar-nak egy választása van különben nádpálca a fenekére. Kiscserkészt természetesen nem a korrautalásként irtam hanem központicserkészintézményifelállástóltávolálló cserkész egyént jelez. A góré is ennek a jelzésére szolgált nem a személyed ellen, te irtad ("kétséges, hogy kijutsz-e a táborba, mert kell az OKB vezetőjének az engedélye, hogy a lengyelek fogadják a regisztrációdat. Próba szerencse, persze én, logikusan végiggondolva nem tenném..."), és nekem egyéretműen a kisfiam, szívni fogsz jött le belőle.
De elnézést. Tévedtem. Beismerem.
A tetszik nem tetszik kérdéstől eltekintve amúgy ami érdekelt arra a választ megkaptam az 5dik bekezdésben. És így világos is. Köszönöm.

Hogy kötekedő alakként itt ott megjegyzek vmit nem a tetszés kérdése, mert az ugye nem változtat semmin. Már érezni hogy a kezdeti nehézség után jó kezekben van a dolog. És te is belátod (vagy fogod majd) hogy későbbi sikeres szervezkedésbe sokat segített bele a fórumos kérdezgetés, tisztázás. És biztos soksok kérdés lesz még. És ami fura arra rá is fogok kérdezni. Vagy kérdeznek mások.
No meg önmoderálok :). Igyekszem.

Csomor Márton 2007.11.20. 10:16:27

Szia!

A kiscserkész dolgot amolyan poénfélének szántam.

Se Veled, se Kar98-cal, se senkivel nincs bajom, és maximálisan egyetértek azzal, hogy a fórum Nektek, és nekem is hasznos dolog. Bár néha leszívja az agyam.

Azt akarom/szeretném, hogy senki se szívjon. Se anyagilag, se bürokratikusan, se más módokon.

Első felvetésedben egyetértek azzal, hogy az IST egy különálló rész, mondhatni független vagány csapat, akik más formában keltik jó hírét kis hazánknak. Mivel azonban jelenleg úgy néz ki, hogy egy nagy magyar kontingens is összejöhet, külföldi magyarokkal, cserkészlányokkal karöltve, ezért fontos, hogy valamilyen szinten az IST is része legyen a kontingensnek. (Mint egy nagy boldog család... :) ) Ha valaki a legnagyobb szabadságot fogja kapni, az az IST lesz.

Megértem, és elfogadom a központi cserkészet intézményiségtől való távolállásod, főleg úgy, hogy a MCsSz utóbbi éveiben volt sok olyan év, amikor a központ semmit sem adott.
Nekem ennek ellenére központilag kell gondolkodnom sokmindenben. És e mellett szeretnék mindenkinek egyéni lehetőségeket is biztosítani, hogy senki se maradjon le a dologról.

Továbbra is minden kérdésre, felvetésre nyitott vagyok.

CSom

Valaki mondja meg 2007.11.20. 20:26:52

1. Nem én adok teret ennek az információnak, én is ezen a blogon olvastam valamelyik hozzászólásban.
2. Azért kérdeztem itt, mert úgy gondoltam, hogy te vagy Andris biztosan tudjátok rá a választ.
3. Azért is kérdeztem, mert érdekelt, hogy tényleg ezen múlt-e. Ha nem, akkor egyértelmű, hogy a ti pályázatotok volt a jobb.
4. Már vártam Andris ilyen jellegű hozzászólását. Nyilvánvaló volt, hogy előbb-utóbb az együttműködést (vagy annak látszatát) választja... (Elég érdekes, hogy hirtelen, hogy túltette magát az igazságtalannak érzett döntés feletti felháborodásásán...?!)
5. Nem értem, hogy esetemben, az adott hozzászólásnál mit számítana a név?!?

Huszár András 2007.11.20. 21:18:12

Kedves "Valaki mondja meg"!(hogy ki a franc vagy?)
A 4. részre válaszolnék: úgy gondolom, hogy én olyan helyzetben vagyok h fel tudom mérni, hogy mi az igazságtalan és mi nem. Amíg nem beszéltem a Csomékkal úgy gondoltam, hogy a mi pályázatunk egyértelműen(!) jobb volt. A tapasztalat, hozzáállás, stb. Miután vasárnap sikerült személyesen is találkozni és mivel már kinőttem abból a korból, hogy dacoljak, ezért úgy gondoltam, hogy nem is olyan egyértelmű, hogy annyival jobb a mi pályázatunk. Vannak a miénknek is gyenge pontjai és a Csom pályázatának is. Igazából a kettő keveréke lenne a jó. Namármost az amiért én túl tudtam lépni a személyes sértődötségen, hogy nem csak rólam szól ez a dolog. Eközben kaptam egy felkérést a lengyelek részéről, hogy legyek a programfőnök helyettese. Pár nap gondolkodás után elvállaltam.
Úgy gondolom, hogy vannak dolgok amiről Te nem tudsz, mert nem voltál ott-kritikával most is élek, de nem itt a fórumon. Együttműködök, mert alapvetően nincs miért nem együttműködni.Nem vagyok híve az elvtelen "ne rinyáljatok mert egy birkanyáj vagyunk" dolgoknak, de szerintem felnőtté vállás az is, ha az ember félre teszi az egyéni sértetségét.az igazamért harcolok, de elfogadom, hogy másnak is lehet igaza...

Jm!
Andris

Laci 2007.11.22. 16:13:20

Sziasztok!

A Silesiaval kapcsolatos beszélgetést folytathatjuk a Silesia honlapján is, mert sikerült elkészíteni a saját fórumunkat.
Üdv,
Laci

Reál 2007.11.22. 17:48:19

Sziasztok, szerintem az OKB honlapra is fel lehetne rakni a tábor hirdetését.

külképviselet 2007.11.22. 19:23:58

Kedves kar98 és hasonló megoldások felé kacsintgatók: ez egyszerűen nem fog menni. A táborra csak szövetségi kontingensek jelentkezhetnek, szabadúszók nem. Ha egyénileg jelentkezel, a szervezők fognak Csomhoz irányítani, nyugodj meg. Magyar résztvevő csak úgy juthat ki, ha valamelyik magyar szövetség (MCSSZ? MCSLSZ, SZMCS vagy aki határon túli még jön) regisztrációs listáján szerepel.

tg_mák 2007.11.22. 22:04:09

Az OKB honlapjára nagyon sok mindent fel lehetne tenni már, ami még nincs fent... jó ideje... :S

Kukac 2007.11.27. 21:27:24

Röhej ez az egész!! Minek kell válogató?? Orbison sem volt aztán tök jól megvoltunk és még barátokat is szereztünk. Ugye Géza:D!!! Egyszóval minek ez a nagy hajcihő

Csomor Márton 2007.11.27. 22:39:35

Olvasd végig a blogot, és olvasd el a honlapon a GY.I.K részben a Jelentkezés és válogató részt!
Köszi!
CSom

Huszár András 2007.11.28. 07:58:50

magyarorszag2010.blog.hu
Olvassátok!

Kukac 2007.11.28. 19:00:21

Jah, hát végülis igaz, több féle módon lehet válogatót csinálni igy is meg úgy is. Most ezt választottátok. Vkinek ez fog tetszeni vkinek meg az tetszett ahogy múltkor volt. Ez van.

Csomor Márton 2007.11.29. 11:40:29

Hja, így kerek a világ. Nem lehet sok/10000/300 embernek megfelelő dolgot csinálni.
CSom
Címkék: programajánló tényfeltárás cserkész
süti beállítások módosítása