Játszott, -meghalt... - news!news! - a hírek körbeérnek!
Ha tudsz egy nyúzt, ne légy rest, küld el részünkre is: newsnewsblog@gmail.com


A news!news! blogcsalád további tagjai: inside.blog.hu
muvesz.blog.hu

Utolsó kommentek

ETARGET

HírTV

Nincs megjeleníthető elem

Játszott, -meghalt...

2007.09.20. 14:35 | EXplorer | 4 komment

Talán most egy kicsit magunk ellen is beszélünk, de a news!news! különleges társadalmi szerepvállalása és az Age of Empires fan olvasóiért érzett felelőssége kapcsán adja közre az alábbi megdöbbentő hírt:
Egy dél-kínai internetkávézóban egy fiatal férfi összeesett, majd meghalt, miután egyfolytában három napig játszott. A harmincéves netfüggőt kórházba szállították de már nem tudták megmenteni az életét, írja a Beijing News. A halál oka feltehetően végkimerültség volt, a rendőrség kizárta az öngyilkosság lehetőségét. A kínai lap nem közölte, mivel játszott a férfi.
A kínai netezők 40 százaléka számítógép előtt tölti a hétvégét, 70 százalékuk szenved a szenvedélybetegségek egy modern változatával, az internetfüggőséggel. A szindróma huzamosabb számítógép-használat következtében lép fel, testi és lelki tüneteket egyaránt okoz: csuklófájdalomra, szemfáradtságra, nyakmerevségre éppúgy panaszkodtak a netezők, mint depresszióra. De gyakori a szédülés, az alvászavar és a gyomorfájás is. A legnagyobb gond mégis az, hogy a netfüggők egyszerűen nem vesznek tudomást egészségük leépüléséről: 90 százalékuk nem fordult orvoshoz pszichikai problémáival, holott a válaszadók legalább 20 százaléka elismerte, hogy vannak ilyen problémái.
(forrás: MTI, Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://newsnews.blog.hu/api/trackback/id/tr9168926

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: news!news! » Cikk olvasása » Fight for kisses - harc a csókokért?! - a hírek körbeérn 2007.12.04. 14:17:00

[...]még nem merészkedtünk, hogy le is töltsük, telepítsük - talán visszarettent a sok játék után meghalt fiatal esete… de aki telepítette, ne rejtse[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Jordan 2007.09.20. 19:36:00

Hát talán most rettegnem kellene, de az az igazság hogy lassan kezdek elszokni az Age of Empires 3-tól, mert talán már unom a gépet mindig megvernem nehéz fokozaton. Az igazsághoz még hozzátartozik, hogy mostanában a Rome Total War nevezetű játékkal szoktam játszani, mert az sokkal több kihívást vár el a játékostól stratégia terén!

Andriscápa · http://www.andriscapa.blog.hu 2007.09.22. 19:56:34

Miért napi 5 óra age of az sok? :D Na jó csak vicceltem. Egyébként tapasztalom magamon, hogy az iskolaidő határozottan segít a leszokásban, vagyis legalább a szintentartásban. Egy kőkemény nap után fél óra Hódítók után már beledőlök a képernyőbe. De szerencsére feltalálták a hétvégét. Ja és nálam folyamatosan itt van a kaja meg a pia, tehát nem száradok ki :D

Elod 2007.09.22. 20:13:18

Emberek! Úgy látom ti még nem vagytok a tudás birtokában. Higgyétek el, van az a dolog*, amiért nem érdemes a képernyő előtt eltölteni a sok-sok értékes percet...
Persze kell a képernyő előtti kikapcsolódás, de legfőképp munka is, de aztán sipirc a való életbe! :)

*mindenkinél más és más... Ha te ide is a számítógépet helyettesítetted be, nos, akkor tényleg probléma van! :) Ez esetben vár a jódoki ;)

Mikkmakk 2007.09.24. 16:08:06

én a tudás atyja vagyok, ezért nem értem Elődöt sem...hogy lehet ennyit gépezni?tök kocka:P
csak viccelek Utód, ne izgulj:D
Címkék: nagyvilág informatika szemezgető társadalmi szerepvállalás
süti beállítások módosítása