JOTI - Jamboree On The Internet - news!news! - a hírek körbeérnek!
Ha tudsz egy nyúzt, ne légy rest, küld el részünkre is: newsnewsblog@gmail.com


A news!news! blogcsalád további tagjai: inside.blog.hu
muvesz.blog.hu

Utolsó kommentek

ETARGET

HírTV

Nincs megjeleníthető elem

JOTI - Jamboree On The Internet

2007.09.26. 11:38 | EXplorer | Szólj hozzá!

Idén is lesz JOTA-JOTI, előbbiből ráadásul félcentenáriumi (50.) kiadás, utóbbiból pedig a 11. Az öt kontinensen jelen lévő JOTA-JOTI team pedig igyekszik nagyon, hogy (a tavalyival ellentétben) idén ne fusson ki a tennivalókból...
Mi is ez? JOTI - Jamboree On The Internet, JOTA - Jamboree On The Air, tehát, ha szeretnél résztvenni ezen a virtuális dzsemborin, valamint jól jönne egy saját felhasználónév@2007.jotajoti.org email alias, akkor a részleteket hatjás után elolvashatod!


Első és legfontosabb: a rendezvény idén is két fő honlapon keresztül bonyolódik:

1. http://www.joti.org/hu - Technikai tudnivalók, programok telepítése, internetbiztonság, sajtóinformációk stb.

2. http://www.jotajoti.org - Közösségi oldal: regisztráció, kapcsolati adatbázis, fényképek feltöltése, blog, igazolókártyák és emléklapok küldözgetése, Google Earth stb.

+1. http://www.scoutlink.net - A chat-szolgálatást idén is a ScoutLink szerverei biztosítják

Néhány további részlet:
Nemrég megnyílt a regisztrációs adatbázis, a levél írásának pillanatában 474 cserkészcsapat és egyéni résztvevő van benne.


Újdonságok idén:

1) ScoutLink Nicknevek
Mindenki, aki a JOTA-JOTI kapcsolati adatbázisban regisztrálja magát, az itt kapott felhasználónevet egyban a ScoutLink IRC-szerverein is használhatja nicknévként. Így ha a hétvégén a regisztrált embernek chatelni támad kedve, akkor a ScoutLink chat-szerverein újabb regisztráció nélkül bejelentkezhet a JOTA-JOTI kapcsolati adatábázisban szerzett felhasználónévvel és jelszóval.
És fordítva: akinek már van ScoutLink nickneve (gyanítom, ez a Kárpát-medencében keveseket érint), az ezzel máris használhatja a JOTA-JOTI kapcsolati adatbázist.

2) A JOTA-JOTI-állomás megadása térképen A globális szervezőcsapat rájött, hogy sokszor nem olyan egyszerűkitalálni a szélességi meg hosszúsági fokokat a földrajzi koordinátáink megadásához. Ezért a regisztrációkor a pozíciónk megadása mellett megjelent egy "Válassz helyszínt a térképen" lehetőség. Ha erre klikkelünk, akkor egy új ablakban megnyíló térképen egyetlen kattintással megjelölhetjük helyünket.

A kapcsolati adatbázisból letölthet egy file, amelyet a GoogleEarth programmal megnyitva a földkerekségen a pozícióját megadó összes állomás helyét megtekinthetjük műholdképen és/vagy térképen.

Mindezeken kívül természetesen idén is lehet JOTA-JOTI igazolókártyákat és emléklapokat küldeni egymásnak, a regisztráltak idén is automatikusan kapnak egy felhasználónév@2007.jotajoti.org alias e-mail címet a spamek ellen, és a részvételünkről egy felhasználóbarát webes felületen blogot is készíthetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://newsnews.blog.hu/api/trackback/id/tr62177136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: nagyvilág informatika cserkész
süti beállítások módosítása