Dec. 1. - Az AIDS világnapja - news!news! - a hírek körbeérnek!
Ha tudsz egy nyúzt, ne légy rest, küld el részünkre is: newsnewsblog@gmail.com


A news!news! blogcsalád további tagjai: inside.blog.hu
muvesz.blog.hu

Utolsó kommentek

ETARGET

HírTV

Nincs megjeleníthető elem

Dec. 1. - Az AIDS világnapja

2007.12.02. 09:05 | Gwendolin | 5 komment

Nap mint nap hallunk erről a világ legelterjedtebb fertőző betegségéről. Mindig zajlik valamilyen kampány azért, hogy felhívják rá a figyelmet és ezekből mindig kiveszik a részüket különböző híres emberek is. De mi is ez a sokunk számára oly távoli betegség? Az AIDS világnapja alkalmából mi is ejtünk róla pár szót.


Az AIDS a számok tükrében:


Minden nap minden percében egy gyerek HIV-vel fertőzve jön világra.

A világon élő regisztrált HIV pozitívak UNAIDS által becsült száma: 33,2 millió

Ebből felnőtt: 30,8 m., gyerek: 2,5 m.

2006-hoz képest ez a szám alig változott, mert ugyan megközelítőleg 2,5 millió új fertőzöttet regisztráltak, majdnem ugyanennyien (2,1 millió fő körül) haltak meg a betegség következtében az elmúlt év során.

A Magyarországon élő regisztrált HIV pozitívak száma 2006. jún. 30-án: 1320 fő 

A betegséget 1981-ben fedezték fel az Egyesült Államokban.

Az AIDS elleni küzdelem jelképe a piros szalag.

A betegséggel kapcsolatban két alapfogalommal illik tisztában lenni.

1. A HIV:

A HIV (human immundeficiency virus) emberi immunhiányt okozó vírus, ez okozza a betegséget. A HIV pozitivitás (a vírussal való fertőzöttség) NEM egyenlő az AIDS-szel.  Nemi érintkezés során, a nemi váladékkal; orvosi beavatkozás, kábítószer-élvezők közös tűhasználata, tetoválás, testékszer behelyezése során a véren keresztül terjedhet, de anyáról magzatra is átkerülhet, tehát a fertőzöttség örökölhető. Sőt, a legújabb kutatások a nyállal való fertőzésveszély lehetőségéről is beszámolnak. (Lásd a linket.)

2. Az AIDS:

Az AIDS (acquired immundeficiency syndrome), magyarul szerzett immunhiányos tünetegyüttes. A fertőzöttség negyedik szakasza, amikor a HIV vírus tüneteket okoz.
És hogy miért fordítanak egy átlagos betegségnél sokkal nagyobb figyelmet a megelőzésére? Amiatt, hogy amellett, hogy a tünetek súlyos fájdalmakkal járnak és az áldozatok nagy részének szembe kell néznie a társadalmi kirekesztettség érzésével is, a legnagyobb bajt az okozza, hogy a mai napig nem találták még meg az ellenszerét, ami a teljes gyógyulást eredményezné!

Érdekesség: nyálon keresztül is megfertőződhetünk?
Ha érdekel a válasz kattints a linkre: http://www.communio.hu/meh/nyalaids.htm !

A bejegyzés trackback címe:

https://newsnews.blog.hu/api/trackback/id/tr12249411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DaFincsi 2007.12.02. 17:56:33

Hallottam egy olyat, hogy az európai lakosság kb 40%-a genetikailag védett és nem tud megbetegedni ebben. Hogy ez pontosan így van-e ezt utána kéne nézni, de ezek szerint ez nem pusztítja ki teljesen az emberiséget. Bár akit igen, azt nem nagyon vígasztalja a dolog. :(

Gwendolin 2007.12.02. 20:15:28

Ezt hol hallottad? Én elég sok helyen olvasgattam erről, de nem írtak sehol mégcsak hasonlót sem. Szerintem ez nem igaz. De, ha tudsz valami ezzel kapcsolatos tudományos kutatásról, akkor nyugodtan írd meg, hol lehet utána nézni!

Jordan 2007.12.02. 20:22:44

Sok hülye sok hülyeséget összehord, ne mond már hogy valaki védett Aids ellen mert ez baromság, ha ezt elhiszed akkor igazán újra tükörbenézhetnél és elgondolkodhatnál néhány dolgon!
A józan ész mindennél előbbre való!

külképviselet 2007.12.02. 20:29:51

Hát, elolvastam a linket.
Onnantól kezdve, ahol a szerző az emberiség elpusztításán ármánykodó, "az erkölcstelen életvitellel, a terméketlenné tevéssel és a magzatelhajtással egyetértő sötét erők"-ről kezdett írni, már látszott is, hogy a cikk köszönőviszonyban sincs a tudományossággal, csak egy előre felállított tézis igazolására használja a témát. A következtetés: nemhogy házasság előtti szex, még csak ne is csókolózzatok a szentségi házasság előtt!
Ne értsetek félre, semmi bajom azzal, ha valaki így gondolkodik, de erről ilyen áltudományosan fenyegető, riogató bohózattal nem fog tudni meggyőzni senki.
Az olyan mondatok, mint hogy "Nyilvánvaló, hogy ezzel a stratégiával hazánk lakosságát is meg akarják semmisíteni" nálam csak harsány kacajt tudnak fakasztani, mint az összeesküvés-elméletek általában.

DaFincsi 2007.12.02. 20:36:58

igazatok van rosszul emlékeztem, ezzel keverem:
inforadio.hu/hir/tudomany/hir-121376
viszont ez érdekes:
www.mok.hu/index.php?pg=news_2_14255
süti beállítások módosítása