Hány napig bírnád ki Internet nélkül? - news!news! - a hírek körbeérnek!
Ha tudsz egy nyúzt, ne légy rest, küld el részünkre is: newsnewsblog@gmail.com


A news!news! blogcsalád további tagjai: inside.blog.hu
muvesz.blog.hu

Utolsó kommentek

ETARGET

HírTV

Nincs megjeleníthető elem

Hány napig bírnád ki Internet nélkül?

2007.10.18. 14:27 | EXplorer | 6 komment

A világ negyedik legnagyobb reklámcége, a JWT felmérései szerint az amerikaiak többsége huzamosabb ideig nem tud elszakadni az internettől - sőt egy kis netezésért a barátokról és a szerelmes együttlétekről is lemondanak.
Az interjúalanyokat arról kérdezték, hogy mennyi ideig tudnának lemondani az internetről és ennek ellenére jól érezni magukat "offline". A megkérdezettek 15%-a azt mondta, hogy maximum egy napig bírnák ki az internet nélküli izolált magányban. 21 százalékuk azt válaszolta, hogy ők sem bírnák sokáig, legfeljebb pár napnyi szünetet vállalnának be önként. Újabb 19% több napig tudna élni drót nélkül, és csupán 18% válaszolta azt, hogy egy hetet vagy még többet is kibírna internet nélkül. Ráadásul a furcsa az, hogy az 55 év feletti interjúalanyok majdnem fele bevallotta, hogy életük egy részét az interneten töltik, akárcsak a 35 évnél fiatalabb felhasználók. Mindkét korosztály kürülbelül fele mondta azt, hogy ha nem internetezhetnek, hiányérzetük van.

A szexnél is fontosabb

De nem ez a történet zaftos része. A szóbeszéd szerint az emberek agyán másodpercenként többször is átvillan a szexuális vágy, de a jelek szerint ez még nem indok arra, hogy a megkérdezettek 20%-a lemondjon az egér, a billentyűzet és a képernyő nyújtotta élvezetekről. A fenti csoport tudatosan töltött több időn az interneten, mint az ágyban, újabb 28% pedig elismerte, hogy sokkal kevesebb időt tölt barátokkal az online játékok és a különböző kütyük használata miatt. "Bocsi, ma nem megy, ki kell próbálnom a szupiúj iPodomat". (Vajon hányan mondtunk már ehhez haonló valakinek?)

A fiatalok sokkal könnyebben integrálják hétköznapjaikba az internetet és a modern technológiákat, ennek köszönhetően ők akár el is hagyhatják a házat, hiszen hátukon a laptop, vagy zsebükben az okostelefon. "Az idősebb amerikai felhasználók boldogan meghúzódnak valahol, hogy internetezzenek, míg a fiatalok azt szeretnék, hogy bárhol és bármikor csatlakozhassanak a világhálóra, és zokon veszik, ha helyhez vagy időhöz vannak kötve" - mondta Marian Salzman, a JWT igazgatóhelyettese. "A mobilitás óriási változást hoz. Azok a felhasználók, akik életük részévé tették a különféle digitális technológiákat, most azt igénylik, hogy kedvük szerint csatlakozhassanak az internetre."

Hordozható Internet

A drótos és drótnélküli szélessávú internet az Egyesült Államokban szinte hétköznapinak számít, emiatt érthető, hogy sokan el sem tudják képzelni az életüket a világháló nélkül. Bár az internet-függőség egyre komolyabb problémákat okoz világszerte, ennek ellenére Amerikában is egyre több e-mail-függő felhasználó van, ugyanakkor a BlackBerry felhasználók legtöbbje szinte folyamatosan a munka béklyójában él. Valljuk be, napjainkban egyre nehezebb megtalálni azt az egészséges határt, amely az internetes munka és az "offline" élet között húzódik.

Minderről a news!news! is megmondja a frankót
Tessék ezen blogot rendszeresen olvasni, kommentezni, kattintani baloldalt, aztán irány az élet/hobbik/munka/suli/barát/barátnő (kinek ki/mi tetszik:)). Ja, egyébként, megnézném azt a 20-28%-ot, aki inkább gép előtt ül, mintsem, hogy mondjuk a kedvesével legyen... Bár, róluk/nekik már postoltunk korrában, itt.

Ti mennyi ideig bírnátok Internet nélkül? És milyen gyakran néztek rá naponta a levelezésetekre akkor is, ha egyébként semmi fontosat nem vártok?

A bejegyzés trackback címe:

https://newsnews.blog.hu/api/trackback/id/tr25190953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

girbigábor 2007.10.18. 18:39:24

ezek a felmérések minidg csalósak :S
de amúgy én is fluszráltnak érzem magam, mikor mondjuk 2-3 napja már nem tudtam emaileket nézni :SS

de a kedvesemről sosem mondanék le egy Gmail, vagy akárcsak egy newsnews :P élmény miatt :DDD

Dóri.. 2007.10.18. 21:47:07

Szerintem Előd is így van ezzel..Mármint azzal, hogy ő sem modnana le kedveséről az internet miatt. ( Vagy mégis?) Ma például már nem csak készségesen ült a konyhában, hanem elővette valódi készségeit, és ülés közben már almát is reszelt az almáspitéhez! Aztán persze meg is ette..:P Na de közben mázsaszámra lövöldözte a spoénokat..ja és valami fenomenális utat hirdetett..a..Jó turán őv-k számára..:D asszem ebbe nem én fogok bekerülni..Pedig egy jó ksi HSM blogért cserébe..asszem Elődnek is megérnéé...:)Nah, Előd, ideje fontolóra venni a dolgokat..:D

a nép 2007.10.19. 00:33:11

ejno! Előd pitét zabál, a newsnews meg haldoklik???
Jól van, elég lesz már a "pihenésből"
a nép postot akar!!!!!!!!

|E|l|ő|d| 2007.10.19. 14:14:27

Dórinak a hsm.blog.hu mellett kellene egy keszseges.blog.hu, elobenkozvetitek.blog.hu és egy elodlive.blog.hu blogot is indítania, természetesen mindet a newsnews blogbirodalom égisze alatt :))

A népnek üzenem, hogy akkora jó almáspitét ettem, hogy még ma is visszamentem enni belőle :))) Úgyhogy a newsnews szárnyalni fog a postoktól, sőt már most is azt teszi, a cáper blogcsaládot már legyőztük, következik az index blogcsalád :)))

Mást ne mondjak Dóri is bezabbantott a sütiből, sőt készségesen nézte, amint darálom az almát :)))

Igen-igen, a newsnews blogtalálkozó pedig már gőzerővel szerveződik... Mihelyst a reklámbevételeink az egekbe szökkennek, a kommentek száma a magasságokba száll, hívjuk is össze az év találkozóját:))

EXplorer · http://kecskemeten.hu 2007.10.19. 14:24:50

"Szerintem Előd is így van ezzel..Mármint azzal, hogy ő sem modnana le kedveséről az internet miatt. ( Vagy mégis?) "

-jól ismerem őt, szerintem tuti nem mondana le Kedveséről az internet miatt :)
Címkék: informatika életmód érdekesség
süti beállítások módosítása